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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
12/11/2020 |
Data da última atualização: |
18/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DOURADO, L. R. B.; LOPES, P. M.; SILVA, V. K.; CARVALHO, F. L. A.; MOURA, F. A. S.; SILVA, L. B.; GIANNECCHINI, L. G.; PINHEIRO, S. R. F.; BIAGIOTTI, D.; KIMPARA, J. M. |
Afiliação: |
LEILANE R.B. DOURADO, UFPI; PATRÍCIA M. LOPES, UFPI; VANESSA KARLA SILVA, Pesquisadora de Desenvolvimento Científico Regional, Embrapa Meio-Norte, UEP-Parnaíba, maio 2016 - abr. 2018.; FRANCISCA LUANA A. CARVALHO, UFPI; FRANCINETE A.S. MOURA, UFPI; LUCIANA B. SILVA, UFPI; LUIZ GUSTAVO GIANNECCHINI, Unesp, Centro de Aquicultura, Jaboticabal.; SANDRA REGINA F. PINHEIRO, UFVJM; DANIEL BIAGIOTTI, UFPI; JANAINA MITSUE KIMPARA, CPAMN. |
Título: |
Chemical composition and nutrient digestibility of insect meal for broiler. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 92, n. 3, e20200764. |
ISSN: |
1678-2690 |
DOI: |
10.1590/0001-3765202020200764. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To determine the chemical composition and digestibility of insect meal for poultry made from the larvae of Tenebrio molitor (TL) and nymphs of Gryllus assimilis (GAN) a total excreta collection test was carried out, substituting 20% of the reference diet with each type of meal. The meals presented 6074 and 5975 kcal/Kg of gross energy, with 49.34% and 52.66% protein for TL and GAN respectively. The most nutrient digestibility was less than 65%, except for energy and ether-extract digestibility in the meal from Tenebrio molitor larvae, which were over 70%. The meals under analysis can be used as a source of nutrients in poultry diets. |
Thesagro: |
Alimentação; Avicultura; Dieta; Nutriente. |
Thesaurus Nal: |
Diet; Gallus gallus; Gryllus assimilis; Nutrients; Poultry feeding; Tenebrio molitor. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217732/1/ChemicalCompositionNutrientDigestibilityInsectAABC92.2020.pdf
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Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
27/01/2015 |
Data da última atualização: |
30/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VASCONCELLOS, V. M.; FLORENCIO, C.; BADINO, A. C.; GIORDANO, R. L. C.; TARDIOLI, P. W.; FARINAS, C. S. |
Afiliação: |
CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA. |
Título: |
Estudo comparativo da termoestabilidade de enzimas produzidas por fungos filamentosos em cultivo submerso e combinado. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA - COBEQ, 20.; ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE O ENSINO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 15., 2014, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2014. Não paginado. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Enzimas; Evento; Fungos; Termoestabilidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116546/1/Trabalho-7-COBEQ-2014-Vanessa-termoestabilidade.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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